Μετάβαση σε περιεχόμενο






Φωτογραφία
- - - - -

Πρωτοχρονιάτικη πίτα "2017" Ένας λόγος για να γίνει λιγάκι πιο γλυκός ο νέος χρόνος...

Δημοσιεύθηκε απο evie2 , 22 Δεκέμβριος 2016 · 164 Αναγνώσεις

Πρωτοχρονιάτικη πίτα
Πρωτοχρονιάτικη πίτα "2017" Ένας λόγος για να γίνει λιγάκι πιο γλυκός ο νέος χρόνος...

Πρωτοχρονιάτικη πίτα

(ένα γλυκό που το φτιάχνουμε μόνο μία φορά το χρόνο,

είθε οι γλυκές νότες από τα αρώματά του να μας θυμίζουν ευτυχισμένες στιγμές από τη ζωή μας)

Υλικά

150 γρ. βούτυρο Κερκύρας

230 γρ ζάχαρη άχνη

Ξύσμα 1 ½ μανταρινιού

1 βανίλια

4 αυγά

1 ½ φλιτζάνι του καφέ μπράντι Μεταξά 7*

1 φλιτζάνι του καφέ χυμό μανταρινιού

1 φλιτζάνι καφέ χλιαρό γάλα

520 γρ. αλεύρι φαρίν απ

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ 72% κακάο

(όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC – 190ο C

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί (γυάλινο πυρίμαχο)

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα,

ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα μανταρινιού τη βανίλια και συνεχίζουμε να κτυπάμε για λίγο ακόμη,

Σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ρευστά υλικά,

Το γάλα, τον χυμό μανταρινιού και το μπράντι.

Το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το baking τa προσθέτουμε αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε

Και τα ενσωματώνουμε στο αρχικό μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Το μίγμα δεν πρέπει να είναι πολύ ρευστό, διαφορετικά προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο σκεύος και ψήνουμε για 35-45 λεπτά σε χαμηλή θέση στο φούρνο.

Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 35 λεπτά,

δοκιμάζουμε αν ψήθηκε με ένα ξύλο από σουβλάκι,

αν βγαίνει καθαρό σε όλο το μήκος του, τότε το γλυκό είναι έτοιμο.

Το αφαιρούμε από το σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Διακόσμηση

Στο κρύο γλυκό πρώτα διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και μετά ρίχνουμε από πάνω ελάχιστη ζάχαρη άχνη πριν ακόμα κρυώσει η σοκολάτα ώστε να μην χαθούν τα γράμματα από τη διακόσμηση.

Τη σοκολάτα τη λιώνουμε σε μπεν μαρί

(2 κατσαρολάκια το ένα μέσα στο άλλο στο κάτω έχουμε νερό που είναι ζεστό και στο πάνω σκεύος τη σοκολάτα)

Με μία λαδόκολλα σχηματίζουμε χωνί κόβουμε την κάτω άκρη του και εκεί ρίχνουμε ένα μέρος από τη σοκολάτα.

Καθώς η σοκολάτα τρέχει εμείς σχηματίσουμε πάνω στο γλυκό τις ευχές για το νέο έτος.

Την υπόλοιπη σοκολάτα την αφήνουμε να τρέχει στην περιφέρεια του γλυκού.

Αμέσως κοσκινίζουμε ελάχιστη ζάχαρη πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και αφήνουμε να κρυώσει.

Μεταφέρουμε το γλυκό στην πιατέλα σερβιρίσματος.


Καλή Επιτυχία και Καλή Πρωτοχρονιά!!!

Επισυναπτόμενο(α) thumbnail(s)

  • Επισυναπτόμενη Εικόνα


  • usound του αρέσει



Παλαιότερα άρθρα του blog

Πρόσφατα Σχόλια

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

χρήστης (ες) συνδεδεμέν(ος)οι

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμα μέλη

Μάϊος 2017

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 123456
78910111213
14151617181920
212223242526 27
28293031   

Nessum Dorma Fantasia Violin Turandot Puccini

Τα ιστολόγια των φίλων μου

Πρόσφατοι Επισκέπτες

  • Φωτογραφία
    evie
    15 Απρ 2017 - 10:43
  • Φωτογραφία
    usound
    18 Ιαν 2017 - 05:38
  • Φωτογραφία
    vankouls
    09 Ιούλ 2012 - 22:45
  • Φωτογραφία
    Protesilaos
    21 Μάρ 2012 - 00:02
  • Φωτογραφία
    jerri
    07 Μάρ 2012 - 11:02

Nightwish - Phantom of the Opera

Twitter