Μετάβαση σε περιεχόμενο


Φωτογραφία

Πλανήτης Γη


 • Παρακαλώ συνδεθείτε για να απαντήσετε
13 απαντήσεις στο θέμα

#1 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 11:32 πμ

Δημοσίευση Εικόνας


Οι φυσικοί πόροι δεν είναι κοινωνικά αγαθά.
Είναι φυσικά αγαθά προς συλλογική διανομή (σε φύση και άνθρωπο)


του Γιάννη Σακιώτη

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα.

Μια βουνίσια βρύση τρέχει συνεχώς νερό, προσφέροντας πλούσια τροφοδοσία με νερό σε μια γούρνα.

Από εκεί πίνουν νερό άνθρωποι [άρα το νερό είναι εν προκειμένω κοινωνικό αγαθό], άλογα και γαϊδούρια [ζώα που βοηθάνε τον άνθρωπο, καταβάλλοντας έργο αντί για αυτόν, άρα έμμεσα το νερό είναι πάλι κοινωνικό αγαθό αφού τελικά εξυπηρετείται η κοινωνία], σκυλιά και γατιά [φύλακες για τον άνθρωπο τα μεν, χαδιάρες φίλες του ανθρώπου οι δε, άρα πάλι ο άνθρωπος επωφελείται, συνεπώς πάλι κοινωνικό αγαθό μας βγαίνει η εξίσωση], βόδια, κατσίκια και πρόβατα [τα οποία τρώμε, άρα νάτη πάλι η κοινωνική χρησιμότητα].

Πίνουν όμως νερό και φίδια, αλεπούδες, κοράκια, γεράκια, λύκοι, νυφίτσες, νυχτερίδες, σαύρες, χελώνες και αηδόνια. Αυτά τα ζώα δεν προσφέρουν κάποια υπηρεσία στον άνθρωπο παρά μόνο παρεπιπτόντως, αν τα φίδια που καλοπερνάνε με τα σκουπίδια θυμηθούν το ένστικτο του κυνηγού και κυνηγήσουν κανένα ποντίκι, αν οι αλεπούδες φάνε τίποτε φίδια και γλιτώσουμε από τσιμπήματα, αν αγεράκια φάνε κανέναν αρουραίο, οι νυχτερίδες μερικά σμάρια κουνούπια, οι χελώνες παράσιτα του κήπου και μας γλιτώσουν από το ξεχορτάριασμα και αν τα αηδόνια φιλοτιμηθούν να τραγουδάνε τα όμορφα τραγούδια τους στους κήπους μας και όχι σε άσχετα μέρη στο βουνό που δεν κυκλοφορούν άνθρωποι και το τραγούδι των αηδονιών δεν βρίσκει ακροατήριο.

Μια μέρα το νερό λιγοστεύει, καθώς στην κορυφή του βουνού από όπου ξεκινούσε για να έρθει στην βρύση χτίστηκε ένα όμορφο χιονοδρομικό κέντρο. Επειδή οι φυσικοί πόροι είναι κοινωνικό αγαθό. Η κατασκευή ξεπάτωσε το δίκτυο των υπόγειων υδάτινων διόδων και το νερό αντί να κυλάει εσωτερικά και να φτάνει στην πηγή, πέφτει σε μια καταβόθρα και από εκεί χάνεται σε άγνωστα μέρη.

Οι άνθρωποι που έπιναν νερό από την βρύση κάνουν πρόχειρους υπολογισμούς και βλέπουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να παίρνουν τις ποσότητες νερού που κατανάλωναν, τουλάχιστον για τους εαυτούς τους και τα ζώα εκμετάλλευσης, αλλά θα πρέπει να κόψουν το νερό στα άγρια ζώα.

Βάζουν ρουμπινέ στην βρύση και τα άγρια ζώα πεθαίνουν από δίψα. Αν έκαναν λίγη οικονομία οι άνθρωποι τα άγρια ζώα θα ζούσαν, έστω με λιγότερο νερό. Αλλά, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονταν για κάτι τέτοιο: τα άγρια ζώα ΔΕΝ διανέμονται,δεν είναι κοινωνικά αγαθά, συνεπώς είναι άχρηστα και δεν πειράζει αν εξαφανιστούν.

Μετά από λίγο καιρό τα ποντίκια που έχουν γίνει μερικά εκατομμύρια λόγω κατάρρευσης του οικοσυστήματος δαγκώνουν και μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι φεύγουν από το βουνό και πάνε στην θάλασσα. Εκεί όμως δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Ξεκινούν λοιπόν αφαλάτωση. Από τότε μάλιστα χρησιμοποιούν περισσότερο νερό από ό,τι πριν. Επειδή το προς αφαλάτωση νερό της θάλασσας είναι κοινωνικό αγαθό εν αφθονία.

Η αφαλάτωση σύντομα επεκτείνεται. Κανείς δεν υπολογίζει τα απόβλητα πυκνά αλατισμένου νερού που τα ρίχνουν ανεπεξέργαστα στην θάλασσα οι εργάτες του εργοστασίου αφαλάτωσης. Τα ψάρια ασφυκτιούν σε τόσο αλατισμένο νερό και εξαφανίζονται από την περιοχή που ζει κυρίως από την αλιεία.

Ένας ψαράς καταλαβαίνει τι έχει γίνει. Μαζεύει τους συναδέλφους του και όλοι μαζί επιτίθενται, ξυλοκοπούν και διώχνουν με τις κλωτσιές τους βουνίσιους από την περιοχή τους. Σπάνε και το εργοστάσιο της αφαλάτωσης.

Λένε: το νερό ΔΕΝ είναι κοινωνικό αγαθό, είναι ΦΥΣΙΚΟ αγαθό, ανήκει σε όλα τα πλάσματα της φύσης.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει φυσικούς πόρους από την άγρια ζωή στο όνομα του ότι οι φυσικοί πόροι είναι μόνο για τον άνθρωπο. Αφενός επειδή στο τέλος της διαδρομής τους ανθρώπους που λεηλατούν τους φυσικούς πόρους ως κοινωνικά αγαθά τους παίρνει ο διάολος [λόγω κατάρρευσης των οικοσυστημάτων], αφετέρου επειδή η φύση είναι ΑΥΤΑΞΊΑ, έχει δικαίωμα να διαιωνισθεί. Ο άνθρωπος οφείλει να εκμεταλλεύτεται τους φυσικούς πόρους με αειφορικό τρόπο: δηλαδή με σύνεση και πρόνοια για την ανανεωσιμότητά τους, λαμβάνοντας υπόψη το μερίδιο της άγριας ζωής στη νομή των φυσικών πόρων.

Η παγκόσμια βιβλιογραφία είναι έμφορτη από τεκμηριωμένα κείμενα που αποδεικνύουν ότι οι φυσικοί πόροι είναι φυσικά και όχι κοινωνικά αγαθά (Ρέητσελ Κάρσον, Κλαμπ της Ρώμης, Worldwatch Institute κοκ), εδώ και 40 χρόνια.

Η αντίληψη αυτή περί "κοινωνικής ιδιοκτησίας των φυσικών πόρων" οδήγησε σε αναρίθμητες τοπικές οικολογικές και κοινωνικές καταστροφές.

ΥΓ Παρ' όλα αυτά είμαι υπέρ της εξόρυξης και χρήσης του φυσικού αερίου, επειδή εξοικονομεί 25-30% εκπομπών αερίων κλιματικής αλλαγής σε σχέση με τα άλλα εξορυσσόμενα καύσιμα. Επίσης, είμαι υπέρ της αφαλάτωσης με χρήση ΑΠΕ, όχι επειδή το θαλασσινό νερό είναι κοινωνικό αγαθό αλλά επειδή υπάρχει αειφορικός τρόπος διαχείρισης του θαλασσινού νερού, που καθιστά ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό όπως το θαλασσινό νερό έναν ανανεώσιμο πόρο προς συλλογική διανομή, προς όφελος δηλαδή και του ανθρώπου και της φύσης.


Δημοσίευση ΕικόναςHOME

Επισυναπτόμενο(α) thumbnail(s)

 • animcycle.gif

 • evie και usound αρέσει

#2 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 11:39 πμ#3 usound

usound

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 3.694 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 11:48 πμ

Τα ποντίκια, πράσινα ήταν;

#4 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 11:49 πμ

Και τα άλογα ,πράσινα

#5 usound

usound

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 3.694 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 11:53 πμ

Εμ, με τόσο πράσινο, καλό περίμενες;

#6 usound

usound

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 3.694 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 01:15 μμ

Α, λησμόνησα κάτι. Ο κύκλος τού νερού, αν δεν κάνω λάθος, είναι μάθημα γυμνασιακού επιπέδου. Παλιά τον μάθαιναν στο επονομαζόμενο Σχολαρχείο. Απ' αυτό αντλούσαν οι κυβερνήσεις τους ημιμαθείς Έλληνες για να στελεχώνουν τον Δημόσιο τομέα, ελλείψει πολλών μορφωμένων. Απ' την ίδια δεξαμενή, των ημιμαθών, στελέχωσε το Πασόκ τον στρατό του.Που αν τον βάλεις να γράψει διαγώνισμα για το θέμα, θ' απαντήσει "πράσινη ανάπτυξη"!

#7 Protesilaos

Protesilaos

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 720 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 01:27 μμ

"Οι φυσικοί πόροι δεν είναι κοινωνικά αγαθά.
Είναι φυσικά αγαθά προς συλλογική διανομή (σε φύση και άνθρωπο)

του Γιάννη Σακιώτη"


Ο Γιάννης Σακιώτης...:

"Σπούδασε στην παιδαγωγική ακαδημία Τρίπολης και το Πάντειο πανεπιστήμιο, από όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ πολιτικών επιστημών το 2001.
Στέλεχος του οικολογικού κινήματος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συνεργάτης των περιοδικών «Νέα Οικολογία», «Ο Δαίμων της Οικολογίας» και «Οικοτοπία».
Συνεργάστηκε με την «Ομοσπονδία Οικολογικών και Εναλλακτικών Οργανώσεων», το δημοτικό συνδυασμό «Συμπαράταξη για την Αθήνα» του Λέοντος Αυδή (1998) και το «Συνασπισμό», όπου και διατέλεσε μέλος της «κεντρικής πολιτικής επιτροπής» του και επικεφαλής του τομέα οικολογίας μέχρι την αποχώρησή του από το κόμμα, το φθινόπωρο του 2005.
Υπήρξε συνεργάτης του ευρωβουλευτή του «Συνασπισμού» Δημήτρη Παπαδημούλη και συνδιευθυντής, μαζί με τον Μελέτη Μελετόπουλο του πολιτικού περιοδικού «Νέα Πολιτική». Είναι μέλος της γραμματείας σύνταξης του περιοδικού «Οικοτοπία». Υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος «Δημοκρατικοί» το διάστημα 2008-2009. Το 2010 έγινε μέλος της «δημοκρατικής αριστεράς»."

Πηγή

Μιλάμε για πνευματική ελίτ, δεν παίζουμε.Και καθόλου γυρολόγος...(ουχαχαχαχα!)
 • evie και usound αρέσει

#8 usound

usound

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 3.694 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 01:31 μμ

Κάτσε, ρε Πρωτ! Τί περίμενες; Πασόκα αλληθωρίζουσα ανέβασε το θέμα!
 • Protesilaos του αρέσει

#9 Protesilaos

Protesilaos

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 720 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 01:49 μμ

Του ιδίου Γίγαντα:

"Η «Νέα Πολιτική» έχει ήδη αναπτύξει τον προβληματισμό για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον που αναμένεται να προέλθουν από την ολοκλήρωση και λειτουργία του μεγάλου πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.


Επιπτώσεις, οι οποίες, όπως επισημαίνουν πολλές ισοβαρές οικολογικές οργανώσεις, δεν αφορούν μόνο το πολύτιμο Δέλτα του ποταμού Έβρου, στις εκβολές του οποίου θα τοποθετηθεί η άκρη του αγωγού και ο μεγάλης κλίμακας λιμένας φόρτωσης των τάνκερ, αλλά και συνολικά το Αιγαίο, το οποίο θα μεταβληθεί σε υδάτινο δρόμο μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου, με σοβαρό τον κίνδυνο πρόκλησης καταστροφής από πιθανό ναυτιλιακό ατύχημα κάποιου τάνκερ.

Η γεωπολιτική διάσταση του αγωγού συζητείται ήδη επί δεκαπενταετία. Η περιβαλλοντική διάσταση θα μπορούσε να συζητείται άλλα 15 χρόνια. Και το έργο να καθυστερεί.

Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι ο αγωγός θα φέρει άλλα, κοινωνικά ή οικονομικά οφέλη, όπως τη μείωση της ανεργίας και νέες επενδύσεις στη Θράκη ή την απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Έχει όμως μεγάλη αξία το γεγονός ότι, σε έναν κόσμο και σε μία περιοχή όπου οξύνονται οι κρατικοί ανταγωνισμοί, με αυξανόμενες μάλιστα απειλές για την συνοχή όλων των κρατών στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, το μοναδικό κέλυφος προάσπισης των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας ήταν μέχρι σήμερα η σχέση μας με τη δύση, δηλαδή η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ -ας μην ξεχνούμε ποιος σταμάτησε την Τουρκία στα Ίμια το 1996- και η οικονομική και θεσμική αρωγή που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Εφεξής, η Ελλάδα θα εξαρτά σε κάποιον αξιόλογο βαθμό την πετρελαϊκή οικονομία της Ευρώπης, μέσω των ρωσικών πετρελαίων που θα φορτώνονται στην Αλεξανδρούπολη...

Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει με παράλληλη αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.
Εάν δεν οργανωθεί αυτό το πλαίσιο, τότε είναι προτιμότερο το έργο να μη γίνει ποτέ. "

Όλο το άρθρο


Το πιάσαμε το υπονοούμενο του Τιτάνα της Σκέψης. Αυτό το " η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ" μούρλια είναι. Δεν το χορταίνει κανείς.

#10 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 03:58 μμ

Μιλάμε για πνευματική ελίτ, δεν παίζουμε.Και καθόλου γυρολόγος...(ουχαχαχαχα!)


usound:

Α, λησμόνησα κάτι. Ο κύκλος τού νερού, αν δεν κάνω λάθος, είναι μάθημα γυμνασιακού επιπέδου. Παλιά τον μάθαιναν στο επονομαζόμενο Σχολαρχείο. Απ' αυτό αντλούσαν οι κυβερνήσεις τους ημιμαθείς Έλληνες για να στελεχώνουν τον Δημόσιο τομέα, ελλείψει πολλών μορφωμένων. Απ' την ίδια δεξαμενή, των ημιμαθών, στελέχωσε το Πασόκ τον στρατό του.Που αν τον βάλεις να γράψει διαγώνισμα για το θέμα, θ' απαντήσει "πράσινη ανάπτυξη"!
Το εμπεδώσαμε !

1. Μορφωμένους έχει μόνο η παλιά καλή δεξιά και

2. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις στους πολιτικούς χώρους. Μένουμε πιστοί στην αρχική μας προτίμηση .


#11 Protesilaos

Protesilaos

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 720 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 05 Ιούνιος 2011 - 04:14 μμ

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"

"η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ"


Νέα "καλή" Δεξιά(με αποκριάτικη στολή ροζ "αριστεράς") τύπου Σακιώτη που ομνύει στην "διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ" , αλλά στο κόμμα του Τσιριμώκου-Κουβέλη που με άλλο κόμμα εξελέγη αλλά ούτε που σκέφτηκε να παραδώσει τις έδρες στον Σύριζα. Ήθος...

#12 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 06 Ιούνιος 2011 - 04:19 μμ

Πρωτεσίλαε ,

πιο πάνω αναφέρει : Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι ο αγωγός θα φέρει άλλα, κοινωνικά ή οικονομικά οφέλη, όπως τη μείωση της ανεργίας και νέες επενδύσεις στη Θράκη ή την απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες.

Το όφελος από τη λειτουργία του αγωγού είναι ένα και μόνο: για πρώτη φορά μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού η Ελλάδα αποκτά ξεχωριστή γεωπολιτική σημασία για τη δύση, καθίσταται «παίκτης» στα διεθνή πολιτικά παίγνια της ευρύτερης περιοχής και συνεπώς ενδυναμώνει την θέση της και απομειώνει τις υφιστάμενες ή πιθανές να ανακύψουν στο μέλλον απειλές.

Ολοφάνερα ο κ. Σακιώτης τάσσεται υπέρ της κατασκευής του αγωγού και μάλιστα φτάνει να προτείνει και τέσσερα μέτρα για την περιβαλλοντική θωράκιση της λειτουργίας του .

Και τέλος , δεν βρίσκω τίποτα το επιλήψιμο στην αναφορά του ότι
"το μοναδικό κέλυφος προάσπισης των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας ήταν μέχρι σήμερα η σχέση μας με τη δύση, δηλαδή η αμυντική και διεθνοπολιτική προστασία που μας παρέχουν οι ΗΠΑ και η οικονομική και θεσμική αρωγή που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)."

υ.γ.

Πόσα διδακτορικά πρέπει να έχει κάποιος για να τολμήσει να γράψει για το περιβάλλον ?

Ξέρω...όσα είχε κι ο αρχηγός των Ινδιάνων Σκουάμις στην απάντησή του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 1855
 • pacific του αρέσει

#13 Protesilaos

Protesilaos

  Διδάκτωρ

 • Χωροφυλάκων
 • 720 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 07 Ιούνιος 2011 - 05:35 μμ

Oι ΗΠΑ μας προσφέρουν "αμυντική προστασία". Οι ΗΠΑ. Στην Ελλάδα.
Μάλιστα...Τίποτα το επιλήψιμο ε; Τί άλλο θα ακούσουμε...;


"Ολοφάνερα ο κ. Σακιώτης τάσσεται υπέρ της κατασκευής του αγωγού "
Τον αγωγό ματαίωσαν ο μποντιμπιλντεράς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, μαζί με τον ΓΑΠ.Δεν βγήκαν και είπαν φόρα-παρτίδα "δεν θέλουμε τον αγωγό". Είπαν "αν βλάπτονται τα οικοσυσυστήματα" κλπ να μην γίνει. Αυτές ήταν ανέκαθεν οι διακαιολογίες που δεν προχωρούσε ο αγωγός. Και ο εν λόγω κύριος τα ίδια λέει:
" Εάν δεν οργανωθεί αυτό το πλαίσιο, τότε είναι προτιμότερο το έργο να μη γίνει ποτέ."

Και η φιλοαμερικανική βουλγαρική κυβέρνηση που δεν θέλει τον αγωγό, όψιμους...περιβαλλοντολογικούς λόγους επικαλείται. Οικολόγους βάζουν μπροστά...:
"Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε -σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο επικαλούνται τα βουλγαρικά ΜΜΕ- ότι η Ρωσία θα ζητήσει τις αποζημιώσεις, στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών, αφού ενημερωθεί για την επίσημη απόφαση της Βουλγαρίας, καθώς είναι πολύ πιθανό το σχέδιο να τερματισθεί.

«Δεν μ' ενδιαφέρει πόσο και πότε θα πληρώσουν, αλλά πρέπει να λάβουν μια απόφαση», υπογράμμισε ο κ. Σματκό, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο προχωρούσε σε κανονικούς ρυθμούς, πριν από τις αντιρρήσεις των Βούλγαρων περιβαλλοντολόγων" Πηγή


Κατά τα λοιπά είπα εγώ πως θέλει πάνω από ένα διδακτορικό; Ιδίως στην Πάντειο το 2001 επί πρυτανείας Μεταξόπουλου αλίμονο να μην τσιμπησει κανείς διδακτορικό και μάλιστα σε τέτοιο πεδίο. Εδώ έπαιρναν άλλα και άλλα στην Πάντειο εκείνη την εποχή. Εγώ εκείνο που θα ήθελα να του ζητήσω είναι να κάνει και 6η μεταγραφή(ΚΚΕ, ΣΥΝ, Οικολόγοι, Δημοκρατικοί, ΔΗΜΑΡ). Αμαρτία είναι να κολλήσει στις 5...

#14 Nantia

Nantia

  Διδάκτωρ

 • Members
 • 1.143 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε 26 Νοέμβριος 2011 - 11:51 μμ

<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.c...ailpage"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.c...yer_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object>
http://www.youtube.com/v/430ykbW1zqA
 • evie του αρέσει
0 Μέλος(η) διαβάζουν το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι